Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2020) anmeldelse: Kom godt i gang med denne 6. generations opdatering

Billede 1 af 19



Vores bedømmelsespris, når den vurderes 1.879 inkl. Moms

Et andet år, endnu et ThinkPad. Men er der nok forbedringer i Lenovos seneste opgradering?

Fordele Ultra-bærbart Vidunderligt tastatur Hurtige benchmarks Indbygget webcam-dækning Ulemper Overmættet display Lejlighedsvis vanskelig trackpad Kortere batteritid end gammel X1 Carbon Annonce

Lenovos ThinkPad-serie, der primært er rettet mod forretningsfolk, er længe blevet betragtet som guldstandarden i ultraportable arbejdshest-bærbare computere. ThinkPad X1 Carbon 2018, nu i sin sjette generation, er ingen undtagelse. Så længe og klassisk som sidste års model har 2018 X1 Carbon også en lysere, mere levende skærm og en hurtigere Kaby Lake R-processor.





Ligesom sidste år har den imidlertid en bue nemesis i form af den seneste Dell XPS 13. I 2017 viste XPS 13 sig at være den overlegne bærbare computer, og den var også billigere. Hvilke af 2018-modellerne du går efter vil afhænge af en række faktorer. Det vil sandsynligvis være en hårdere beslutning, end det var sidste år.

LÆS NÆSTE: Bedste forretningslaptops



Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2018) anmeldelse: Hvad du har brug for at vide

Billede 5 af 19



Den nyeste Lenovo ThinkPad X1 Carbon er endnu en i en lang række formidable, kraftfulde og lette forretnings-bærbare computere fra den kinesiske producent. Det har en 14in IPS-skærm, tilgængelig i enten Full HD eller Quad HD-opløsninger, med berøringsskærmsmodeller også tilgængelige. Den specifikke konfiguration, jeg gennemgår her, drives af en Kaby Lake R Intel Core i7-8550U-chip med 16 GB loddet på RAM og en integreret Intel UHD Graphics 620 GPU. Til opbevaring ser vi på en 512 GB PCIe SSD.

Vores gennemgangsmodel har også en smuk skærm med en opløsning på 2.560 x 1.440; Quad HD-skærmen var tilgængelig i 2017 X1 Carbon, men som du finder ud af, har der været nogle betydelige forbedringer på dette område. Som forventet af en forretningsmaskine har X1 Carbon også en række forbindelses- og sikkerhedsfunktioner, der ikke ses på de fleste ultraportables. Med hensyn til størrelse, vægt og udseende er X1 Carbon 2018 næsten identisk med X1 Carbon 2017 - langt fra en dårlig ting.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2018) anmeldelse: Pris og konkurrence

Billede 4 af 19

For den konfiguration, som jeg gennemgår her, skal du uddele en heftig £ 1.879, som placerer den mod den højere ende af linjen. Billigere udgaver har enten mindre RAM, mindre lagerplads, en svagere Intel Core-processor eller en lavere skærmopløsning - eller ofte alt det ovenstående. Touchscreen-modellerne, der kun er tilgængelige med Full HD-modeller, kan være haft for så lidt som £ 1.440, men vil være betydeligt dyrere, hvis du vil have Intel Core i7-8550U eller nyere.

Køb Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2018 nu fra Lenovo

Som diskuteret tidligere, er den vigtigste rival i 2018 X1 Carbon i årets 13,3 ultraportable Dell XPS 13. Konfigurationen, vi har gennemgået, har en identisk processor og RAM til dette X1 Carbon og koster £ 1.649. Det er ikke helt den bedste spec, da en (svært at finde) 4K berøringsskærmsmodel er tilgængelig for £ 1.800.

Også i blandingen er Huawei MateBook X Pro, en £ 1430 14in bærbar computer, som også kan prale af en Intel Core i7-8550U processor. For sin pris pakker MateBook X Pro en seriøs ydeevne, og den er ikke let når det kommer til batterilevetid eller 4K-benchmarks heller - selvom den på 1,3 kg har den et let design. Dens 3.000 x 2.000 skærmopløsninger better de ovenfor nævnte bærbare computere, og den har en Nvidia MX150, der kanter Intel UHD Graphics 620.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2018) anmeldelse: Design

Billede 3 af 19

Store sind tænker ens, og store tænkepads ser ens ud. Ja, Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2018) har et bemærkelsesværdigt lignende design som sidste års model med et par subtile ændringer. Som sine forgængere består X1 Carbon af kulstof- og glasfibre, plast og magnesiumlegering, der kombinerer for en robust, men alligevel utroligt let konstruktion. Den bærbare computer's overflader har også en gummieret finer, der giver en behagelig fornemmelse og et let, skridsikkert greb. Lenovo er kendt for sine fremragende hængsler, og denne er også dejlig og bøjer jævnt inden for 180 graders rækkevidde.

Billede 6 af 19

ThinkPad X1 Carbon vejer et fjerlys 1,13 kg, det samme som den femte genmodel, og med dimensioner på 324 x 217 x 16mm er den bogstaveligt talt kun et par millimeter større. Alligevel har den nye version stadig plads til en overflod af tilslutningsudtag, der klemmer ind to USB3-porte, HDMI- og USB-C-stik til videooutput, en 3,5 mm lydstik og en anden USB-C slot til opladning. Så er der ethernet-udvidelsesadapteren, der ligger ved siden af ​​Thunderbolt 3-stikket. Skjult væk bagpå kanten af ​​den bærbare computer er et slot til en microSD og micro SIM, der passer fint ind med sin LTE-A-modtager. Jeg savnede det næsten helt i starten, fordi det ikke kan ses, når det bærbare låg er åbent.

Billede 12 af 19

Denne forbindelse er et snit over ultraportabelen, og det viser, at Lenovo overvejer kravene fra moderne virksomheder, når de designer sine laptops. Det samme kan siges for den effektive fingeraftrykslæser, der er placeret til højre for pegefeltet. En ny tilføjelse til 2018 er ThinkShutter, Lenovos navn for det indbyggede glidende webcam-dæksel. Det er bestemt flot, men denne type grundlæggende beskyttelse af privatlivets fred burde virkelig være et grundlæggende krav til enhver bærbar computer, der laves i dag.

Billede 13 af 19

Se relateret Bedste bærbare pc i Storbritannien 2020: De fineste Windows, Apple og Chrome OS bærbare computere, du kan købe Bedste bærbare computer til studerende i UK: De ideelle bærbare computere til skole, universitet og universitet fra £ 200

Varmedistribution synes at være et problem med 2018 X Carbon. Basen er til tider mærkbar varm, selv under let brug. Når jeg skriver eller holder min hånd over midten af ​​tastaturet, kunne jeg virkelig mærke varmen, og især på de tre øverste rækker. Det kom og gik dog og påvirkede ikke mit arbejde.

Køb Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2018 nu fra Lenovo

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2018) anmeldelse: Tastatur og touchpad

Billede 9 af 19

ThinkPad X1 Carbon's tastatur i chiclet stil synes ikke at have ændret sig overhovedet. Hvem vil gerne have det igen? Tasterne har en subtil kurve, er fordelt komfortabelt, og nøglerejsen er yderst tilfredsstillende. At skrive på X1 Carbon er en smuk oplevelse, og en jeg vil savne dybt. Lyden, fornemmelsen, strømmen; det er hvad alle laptops-tastaturer skal stræbe efter. Ved at trykke på Fn og trykke på mellemrumstasten kan tastaturets baggrundsbelysning gøres lysere eller slukkes.

Billede 10 af 19

ThinkPad er en arv, der har opretholdt visse funktioner gennem årene, inklusive dens ikoniske røde TrackPoint. Denne trykfølsomme markørkontrol er indlejret mellem G-, H- og B-tasterne og spiser lidt i deres hjørner, men ikke nok til at have en effekt på typefølelsen.

Jeg gjorde ikke så meget brug af TrackPoint, som nogle måske; Jeg er vokset op ved hjælp af pegefelt og finder justeringen til den lille røde joystick vanskelig. Selv stadig kan jeg se, hvorfor det er nyttigt at gøre det muligt for brugeren at flytte markøren eller rulle uden at fjerne deres hænder fra tastaturet. Efter at have sænket TrackPoint-følsomheden til den lavest mulige hastighed, var jeg i stand til at kommandere den mere præcist.

Billede 7 af 19

Faktisk er mit største problem med tastaturlayout den manglende adskillelse mellem piletasterne og side op og side ned knapper; Jeg endte med at trykke på den forkerte ved en fejltagelse nok nok til, at det blev irriterende.

For det meste var pegefeltet perfekt brugbar, men nogle gange stoppede den simpelthen ved at rulle ned. At tage min hånd væk, flytte markøren lidt rundt og derefter gå tilbage til rullefunktionen syntes at gøre arbejdet. Inkluderingen af ​​rigtige, trykbare knapper over pegefeltet er en af ​​ThinkPads bedste designfunktioner, men for dem, der vil holde sig til det, de ved, fungerer touch-to-click-funktionen på pegefeltet lige så godt.

Billede 8 af 19

En af mine kolleger, der brugte X1 Carbon, fandt ud, at pegefeltet, efter en fuld genstart af den bærbare computer, ville hænge bag fingerbevægelsen og helt undlade at registrere haner som klik. Den eneste løsning på denne irriterende niggle var at lukke låget i to sekunder, lade X1 Carbon gå i dvale og derefter åbne det igen igen - problemet løst. Det sker ikke ofte nok til at ødelægge den bærbare computer, men det skal overhovedet ikke ske i en maskine til denne pris. Det er også meget underligt i betragtning af hvor solid denne ThinkPad ellers er.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2018) anmeldelse: Display

Billede 2 af 19

Som med den femte gener X1 Carbon, har ThinkPad X1 Carbon 2018 en 14in IPS-skærm med enten en Full HD eller Quad HD-opløsning. Modellen, der blev revideret her, var Quad HD, 2.560 x 1.440 ikke-berøringsskærmversion. Selvom de har det samme antal pixels, har visningen af ​​den sjette gen X1 Carbon foretaget nogle alvorlige forbedringer i forhold til sidste års.

For det første har sRGB-farveuddækning skudt op til 99% fra 82%, og den maksimale registrerede lysstyrke er en blændende 526,9 cd / m2; et stort skridt op fra den forrige udgaves 312cd / m2. Mens den gamle model var helt passende, kan du nu med sikkerhed tage dit X1 Carbon udendørs til at arbejde uden at bekymre dig om solskinn. Det imponerende kontrastforhold på 1.525: 1 tilføjer også skærmens levedygtighed.

Farvemætning var imidlertid ikke lige så god. Mens ThinkPad X1 Carbon formåede trofast at gengive de fleste farver med en rimelig grad af nøjagtighed, skød mættelsesniveauer massivt op for greener og blues. Et gennemsnitligt Delta E på 4,56 afslører, hvor upræcise de fleste af farverne er. Dette betyder ikke, at skærmen ser dårlig ud - faktisk ser den fantastisk ud - men det vil være et problem, hvis du redigerer fotos eller video for at leve.

Køb Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2018 nu fra Lenovo

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2018) anmeldelse: Ydeevne og batterilevetid

2018 ThinkPad X1 huser en quad-core 1,8 GHz Intel Core i7-8550U, et generationsskridt op fra 2017's Intel Core i7-7500U. Denne chip er en Kaby Lake R - en regenerering af den sidste Kaby søgeneration snarere end en ny generation af sin egen. Og som du allerede ved, er det den samme processor, der findes i Huawei MateBook X Pro og nye Dell XPS 13.

Billede 17 af 19

Dette forklarer, hvorfor 4K-benchmarkshastighederne for de tre bærbare computere er så ens, men det ser ud til, at Dell XPS 13 er den bedste til at undgå throttling; det scorede hastigheder på 96 over X1 Carbon's 80. Faktisk var X1 Carbon's ydeevne meget tættere på Huawei MateBook X Pro's 76, som virkelig maler sidstnævnte i et godt lys i betragtning af at det er £ 500 billigere.

Billede 18 af 19

Læse- og skrivehastigheder i X1 Carbon er bestemt op til bunden, med læsehastigheder på 2.400 MB / s og skrivehastigheder på 1.755 MB / s. 512 GB PCIe SSD fra X1 Carbon formår bedst Dell XPS 13's NVMe-ækvivalent i AS SSD-benchmark. Som du kan se i diagrammet ovenfor, var Huawei MateBook X Pro imidlertid lidt hurtigere.

Billede 19 af 19

Efter al denne godhed kommer den glatte batterilevetid for Lenovo ThinkPad X1 Carbon som en overraskende skuffelse. 2017-modellen varede i over 10 timers videoafspilning, og jeg havde forventet, at 2018-opdateringen i det mindste ville matche denne, hvis ikke overskride den. I stedet faldt det med 3 timer og kørte i kun 7 timer og 3 minutter. Når du bruger det til arbejde, skal X1 Carbon se dig gennem en hel dag, og du kan stadig stole på, at den spiller to eller tre film på en lang rejse, før batteriet dør, men dette er et stort skridt tilbage fra hvor det var.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2018) anmeldelse: Bedømmelse

Billede 1 af 19

Så meget som jeg elsker ThinkPad X1 Carbon, er det ikke den bedste bærbare computer i sin prisklasse. Og omkostninger er det, det handler om. Det Dell XPS 13 har lignende benchmark-scoringer, et pænere design og en længere batterilevetid for £ 200 mindre. I mellemtiden Huawei MateBook X Pro, en anden formidabel konkurrent med lige så kraftige specifikationer og en skærm af højere kvalitet, er en kæmpe pris på 500 £.

Hvorfor ville du vælge 2018 X1 Carbon frem for disse alternativer? Først og fremmest er der tastaturet. Indtast et X1-kulstof i en dag, og du vil ikke se på et andet tastatur, så meget mindre røre ved et. For professionelle eller hyppige forfattere er dette et stort pluspoint. Fans af old school design vil også sætte pris på TrackPoint musen og knapperne over pegefeltet. Derefter har du de forretningsfokuserede funktioner, inklusive dets imponerende arsenal af forbindelsesporte, fingeraftrykslæser og web-cam-dæksel.

Det er dyrt, sandt, og det har et par knebler, men Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2018 er stadig en fremragende forretningsbærbar computer med top specifikationer og hastigheder og et klassisk design i høj kvalitet.

Core specs
ProcessorQuad-core 1,8 GHz Intel Core i7-8550U
vædder16GB
Hukommelsesspor (gratis)2 (0)
Maks. Hukommelse16GB
Dimensioner324x217x16mm
Vægt1,13 kg
LydRealtek High Definition Audio
PegeudstyrBane, pegepind
Skærm
Skærmstørrelse14in
Skærmopløsning2,560x1,440
Touchscreenikke
GrafikadapterIntel UHD Graphics 620
Grafikudgange1x HDMI, 1x Thunderbolt 3
GrafikhukommelseDelt
Opbevaring
Samlet lager512 GB SSD PCIe
Optisk drevtypeIngen
Havne og udvidelse
USB-porte2x USB3, 2x USB Type-C
Bluetooth4.1
Netværk 802.11ac Wi-Fi, Ethernet via adapter
Hukommelseskortlæser1x microSD
Andre havne 1x mikro SIM, 1x Ethernet-udvidelsesport
Diverse
Operativ systemWindows 10 Pro
OperativsystemgendannelsesindstillingWindows 10 gendannelse
Sprog
Spanish Bulgarian Greek Danish Italian Catalan Korean Latvian Lithuanian Deutsch Dutch Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Turkish French Hindi Croatian Czech Swedish Japanese